Юридически услуги
Начало 5 Юридически услуги

Юридически услуги, свързани с покупко-продажба на имот – ще ни е нужно единствено пълномощно от собственика и ние ще приготвим, извадим, и ще ви предоставим всички документи, нужни за покупката на имот. Ще ви запознаем с детайлната картина, ще ви консултираме и ще ви оставим вие да вземете информирано решение дали си заслужава имота, който сте си харесали или не.

Направи Запитване

3 + 3 =

Юридически услуги при покупко-продажба на имот

Ако възнамерявате да закупите жилище, преди да подпишете споразумение с агента по недвижими имоти или да наддавате на търг, трябва да потърсите правен съвет. Срещали сме много клиенти, които са ни се оплаквали, че не са прегледали договора, преди да го подпишат. Това се случва, когато открият, че не могат да анулират споразумението толкова лесно, колкото са мислили, когато бъде открит проблем.

Не забравяйте, че когато сключите споразумение за покупка или продажба на имот – вие сте правно обвързвани от момента, в който то бъде подписано от двете страни. Ако вие сте купувачът, трябва да положите честни и разумни опити да изпълните условията на договора. Ако мислите, че можете да излезете от споразумение, може да ви очаква неприятна изненада, ако по-късно продавачът се опита да ви съди за нарушаване на задълженията ви по споразумението. Заради всички тези причини използването на професионални юридически услуги по време на покупко-продажба на имот е толкова важно.

Вярваме, че е решаваща стъпка като част от процеса на покупка да потърсите независим правен съвет, преди да подпишете каквото и да било. Нашият екип ще бъде повече от щастлив да провери документите ви и ако е необходимо, действително да подготви споразумението да е подходящи и за вашите критерии. Така ще гарантира, че имате най-добрите възможни условия за защита на вашите интереси. Ние ще обсъдим сделката с вас, за да се уверим, че също така разбирате и вашите договорни права и задължения.

Документите за продажба на имот включват документите за финансово одобрение, доклад за проверка на сградата и предварителен договор за покупко-продажба и тн.  Препоръчително е да се допитате до специалисти за всяка конкретна сделка, тъй като може да има и други условия в зависимост от имота, който купувате, които да отговарят по-добре на вашите изисквания.

Ние твърдо вярваме, че като ни ангажирате да прегледаме и направим препоръки относно условията на споразумението, ще ви донесем спокойствие и сигурност. Препоръчваме ви да се свържете с нас веднага щом обмислите покупка.

Пълна подкрепа на купувача и продавача в процеса на избор, както и най-праволинейна сделка за апартамент или къща в България. Вие сами можете да намерите имот за закупуване, а ние ще защитаваме правата ви по време на покупко-продажбата на имота.

Ще извършим и:

  • Контрол и проверка на документите, изготвяне на договори и нотариален акт.
  • Съдебна регистрация, данъчна, БУЛСТАТ регистрация
  • Регистрация на имота на името на купувача с пълномощно

Често практиката е купувачът да не идва лично за процедурата по подписване на нотариален акт. В този случай, за да се прехвърли собствеността върху имот в България, то се извършва с пълномощно. Пълномощното включва данни на купувача, подробна информация за имот, купувач и извършител.

Подмяна на електромер и водомер

Новият собственик на имота е длъжен в 30-дневен срок да уведоми енергийната компания EVN за смяната на собственика на имота. Също така това важи и за ВиК – водни услуги. За представянето ви при регистрацията в EVN и ВиК е необходимо нотариално заверено пълномощно. Ако имате нужда от повече информация или желаете да поръчате нашите правни услуги, моля свържете се с нас.

Имотът има ли правилните разрешителни?

Всички купувачи на имоти трябва да прегледат документацията за разрешителни за всеки имот, от който се интересуват. Следователно, може да се окаже, че нямате разрешение за пристройки, настройки и тн.

Правни съвети за споразуменията

Можете да намерите информация за потенциални ограничения на собствеността. Например, ако вашият имот има сервитут (резервация върху вашата земя, която често съдържа тръбопроводи, интернет кабели или електрически линии), трябва да сте наясно със съпътстващите ограничения, които това може да наложи на вашия имот. Тези ограничения често позволяват на обществени или частни служители да имат достъп, да поддържат или надграждат комуналните услуги. В зависимост от вашите намерения за покупка, разполагането с тази информация преди подписването на договор може да ви спести време, пари и стрес.

Познаването на всякакви споразумения, засягащи вашата собственост, може да има подобни предимства. Споразуменията са дългогодишни ограничения за земята и дома, които са формулирани и ратифицирани от предишните собственици на имота. Споразуменията могат да определят условия за каквото и да е, от вида на покрива на вашия дом до подразделението на имота – важна информация, която всеки бъдещ купувач на имот трябва да знае, преди да подпише договор.

Нашите топ оферти за продажба и под наем

Студио DELUXE

Продажба

Студио DELUXE

120,000лв.
преди 12 месеца

Представяме Ви това чудесно студио за продажба, разположено на престижният булевард „Витоша“ в гр.София. Това е перфектното място за хора, които търсят уютно жилище в един от най-желаните квартали на града. Стилът на студиото е модерен и елегантен, с ярки и светли тонове, които създават усещане за простор и свобода. Прекрасно балансирано пространство, където всичко […]

120 m2
2
2
Многостаен Апартамент

Наем

преди 12 месеца

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Libero volutpat sed cras ornare arcu dui vivamus arcu felis. Vitae tempus quam pellentesque nec nam aliquam sem et. Fringilla est ullamcorper eget nulla facilisi etiam dignissim diam quis. Nisl tincidunt eget nullam non nisi est […]

250 m2
2
1

Сравни