Покупката на апартамент е едно от най-големите неща, които се случват в живота. Разбира се вълнението винаги е огромно, а изборът максимално прецизен. Благодарение на новите технологии обаче целият процес е доста по-опростен. Понякога, особено в големите градове, където най-често се купуват апартаменти като София, Пловдив, Варна, да се стигне от една точка до друга отнема повече от час. Представете си колко време може да отнеме огледът на едва два апартамента, ако са в далечни квартали. Благодарение на 3D виртуалните разходки, днес всички, търсещи да закупят или да наемат апартамент, могат първоначално да отсеят много по-бързо онези, които им допада от останалите. Нека да видим как се случва това.

Колко време отнема оглед на един апартамент?

Времето, необходимо за оглед на един апартамент, зависи от няколко фактора, като например размера му, броя на стаите и степента на подробност и др. Средно огледът на апартамент може да отнеме от 30 минути до 2 часа. Добавете и времето за път до него. Това означава, че можете да попаднете в капан на продължително разглеждане, без реално да достигате до апартаментите, които ви допадат.

Какво представлява 3D виртуалната разходка?

3D виртуалната обиколка предоставя на потребителите интерактивно преживяване, с което те могат да разгледат даден имот, например апартамент, офис или къща, без да го посещават физически.

Обиколката се създава с помощта на 360-градусова фотография или 3D моделиране и е достъпна чрез уебсайт или приложение. То осигурява по-цялостен поглед върху имота от традиционните снимки или видеоклипове, като позволява на потребителите да навигират из пространството, да го разглеждат от различни ъгли и да получат представа за разположението, размера и характеристиките на имота.

Това може да спести време и ресурси както на купувачите, така и на продавачите на имоти, както и да помогне на потребителите да вземат по-информирани решения за имотите, от които се интересуват. Триизмерните виртуални обиколки предлагат и удобен начин хората да разглеждат имоти от уюта на собствения си дом.

Кои са преимуществата на 3D разходките?

Със сигурност 3D визуализациите имат много позитиви. Нека да видим кои са те.

  • Удобни са и пестящи време – позволяват на потребителите да проучват имоти от собствения си дом, без да се налага да посещават физически мястото.
  • Поглъщащо изживяване – осигуряват реалистичен, интерактивен изглед на имота, като дава на потребителите по-добра представа за разположението на стаите, размера им и изобщо цялостните характеристики на мястото.
  • Икономически ефективни са – намаляват необходимостта от физически огледи на имоти, което може да спести време и ресурси както на купувачите, така и на продавачите.
  • Усъвършенствано вземане на решения – помага на потребителите да вземат по-информирани решения за имотите, от които се интересуват, като намалява риска от разочарование след физическия оглед.
  • Достъпност – дава възможност на хора с увреждания или на хора, живеещи в отдалечени населени места, да разглеждат имоти, които иначе биха били труднодостъпни.
  • По-голям пазарен обхват – разширява потенциалния кръг от купувачи и наематели на даден имот, тъй като виртуалните обиколки позволяват на хора от цял свят да го разгледат.
  • Увеличен маркетингов потенциал – подобрява маркетинговите и рекламните усилия за даден имот, тъй като виртуалните обиколки могат да се споделят лесно чрез социалните медии и други онлайн платформи. Всяка агенция за недвижими имоти може да се възползва от улеснението. 

Много хора се разочароват, когато посетят апартамент или къща, които не отговарят на изискванията им, а на хартия са били изрядни. С този тип виртуални обиколки това не е съществен риск, защото хората вече са видели как изглежда мястото и имат представа какво да очакват. Посещението на живо е само за да си довършат впечатлението.

Сравни